欢迎您访问大河网,请分享给你的朋友!

当前位置

> 英语作文 > 英语语法 > 语法练习 > 2014届高考英语二轮专题复习强化训练

2014届高考英语二轮专题复习强化训练

作者:周山美 来源:未知 时间:1970-01-01 阅读: 字体:
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:完形填空
题型1 高考体验题组
(一)
(2013·新课标Ⅰ)
I went to a group activity, “Sensitivity Sunday”, which was to make us more __1__ the problems faced by disabled people. We were asked to “ __2__ a disability” for several hours one Sunday. Some members,__3__ chose to use wheelchairs. Others wore sound­blocking earplugs(耳塞)or blindfolds(眼罩).
Just sitting in the wheelchair was a __4__ experience. I had never considered before how __5__ it would be to use one. As soon as I sat down, my __6__ made the chair begin to roll. Its wheels were not __7__. Then I wondered where to put my __8__. It took me quite a while to get the metal footrest into __9__. I took my first uneasy look at what was to be my only means of __10__ for several hours. For disabled people, “adopting a wheelchair” is not a temporary(临时的) __11__.
I tried to find a __12__ position and thought it might be restful, __13__ kind of nice, to be __14__ around for a while. Looking around, I __15__ I would have to handle the thing myself! My hands started to ache as I __16__ the heavy metal wheels. I came to know that controlling the __17__ of the wheelchair as not going to be a(n)__18__ task.
My wheelchair experiment was soon __19__. It made a deep impression on me. A few hours of “disability” gave me only a taste of the __20__, both physical and mental, that disabled people must overcome.
文章大意:本文记叙了作者参加“Sensitivity Sunday”这一活动,体验到了残疾人的艰辛和无助。
1.A.curious about                                     B.interested in
C.aware of                                               D.careful with 
答案:C curious about对……好奇;interested in对……感兴趣;aware of意识到; careful with当心、小心。句意:这一活动目的是使我们意识到残疾人面对的问题。故C项正确。
2.A.cure                                                    B.prevent
C.adopt                                                   D.analyze 
答案:C cure治愈; prevent 阻止;analyze分析;adopt保持(姿势)。此处表示在这几个小时里,保持残疾的样子,故C项正确。
3.A.instead                                             B.strangely
C.as usual                                                 D.like me
答案:D some...others...一些人……;另一些人……句意:像我一样的人选择使用轮椅,另一些人戴阻止声音的耳塞或眼罩。
4.A.learning                                            B.working
C.satisfying                                           D.relaxing
答案:A learning 学习; working 工作; satisfying 令人满意的; relaxing放松的。此处表示坐在轮椅里,充当残疾人也是一学习经历。
5.A.convenient                                         B.awkward
C.boring                                                   D.exciting
答案:B convenient方便的;awkward笨拙的,不灵活的; boring单调的,乏味的; exciting 使人兴奋的,令人激动的。句意:以前从来没有想过坐轮椅是多么的不灵活。
6.A.height                                              B.force
C.skill                                                       D.weight
答案:D height身高; force力;武力; skill技能,技巧; weight重量,体重。我一坐上轮椅,我的体重就使的轮椅开始滚动。
7.A.locked                                            B.repaired
C.powered                                          D.grasped
答案:A 有上文可知,轮椅滚动,证明轮椅轮子没锁,故A项正确。
8.A.hands                                                 B.feet
C.keys                                                    D.handles
答案:B 由后面的footrest可知,此处表示我不知道把脚放在那里。
9.A.place                                                 B.action
C.play                                                     D.effect